Veelgestelde Vragen

Antwoorden op uw vragen.

Een project plannen is een hele opgave en kan overweldigend zijn, zeker wanneer dit project zich op grote afstand van uw woonplaats betreft. Heeft u vragen over het hele proces, schroom dan niet om uw vraag te stellen. Ons team zal u met veel plezier antwoorden geven op al uw vragen. Om alvast een idee te geven hebben wij op veelvoorkomende vragen reeds een antwoord.

Voorbereiding

Van idee tot uitgewerkte begroting

Wat heb ik nodig voor een prijsindicatie?

Het afgeven van een prijsindicatie kan op verschillende wijze. Soms beschikt u al over een tekening, soms alleen een droom om te starten. Voor beiden kunnen wij u een goed beeld geven.

In het geval dat u reeds een tekening heeft kunnen wij daadwerkelijk gaan rekenen. U ontvangt dan een vrijblijvende offerte voor de realisatie van uw droom.

Mocht u in het beginstadium zitten en vooral willen oriënteren kunnen wij u ook op weg helpen.

Wat kost bouwen op Curacao?

Over het algemeen ligt het tarief beduidend lager dan vergelijkbaar is met Nederland. Als stelregel kan worden aangehouden dat per vierkante meter tussen de Nafl 3000,- en Nafl 4000,- wordt gerekend. Uiteraard hangt dit sterk af van het ontwerp, de grootte, de afwerking, de gebruikte materialen en de situatie op de kavel.

Hoe zit het met vergunningen op Curacao?

Op Curacao kent men het R.O.P.  en zoals de afkorting al doet vermoeden verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening en  planning. Zij verlenen uiteindelijk de daadwerkelijke vergunning echter is er per gebied mogelijk ook een lokale schoonheidscommisie actief die waarborgt dat de ontwerpen qua esthetiek ook passen binnen het plan. Je ziet dit vaak op resorts zoals het BlueBay Golf Resort en Coral Estate.

Hoe lang duurt het voorbereidingstraject?

Uiteraard kan dit sterk variëren maar ervaring leert dat er vanaf het idee tot aan de vergunning al gauw een aantal maanden overheen gaan. Er zijn veel schakels bij betrokken welke elkaar vaak opvolgen, denk aan de aankoop van de grond, de notaris, de architect, de schoonheidscommisie, het R.O.P. en niet onbelangrijk de aanvraag voor stroom en water. Hieronder een indicatie van de doorlooptijden:

Aankoop grond via makelaar: enkele dagen

Registratie via de notaris: enkele weken

Ontwerp door architect: 2 tot 6 maanden

Goedkeuring door schoonheidscommisie: Enkele weken

Goedkeuring door het R.O.P.: 4 tot 6 weken

Aanvraag nutsvoorzieningen: ongeveer 8 weken

Welke zaken kan BouwVoorJou uit handen nemen?

Eigenlijk begint het traject voor ons vanaf het ontwerp, oftwel een tekening. Echter hebben wij voldoende kennis, ervaring en contacten om het u gemakkelijker te maken als u de wegen niet kent. Wij kunnen u in contact brengen met diverse makelaars en/of architecten. Met name de keuze van de architect is bepalend omdat wij hier enorme verschillen zien.

Ook tijdens het ontwerptraject kan het handig zijn om gebruik te maken van onze kennis omdat veel keuzes grotendeels vast komen te liggen in het ontwerp.

Wij kunnen met name ontzorgen in het vergunningstraject en de aanvraag bij Aqualectra (Bouwstroom en water). Dit zijn loketten waar wij het proces al vaak doorlopen hebben en precies weten welke documenten nodig zijn.

De bouw

Wat komt er allemaal bij kijken?

Hoe lang duurt het bouwen van een huis?

Een huis bouwen is een lange aaneenschakeling van processen die afhankelijk van het ontwerp, het formaat en de kavel tussen de 8 en de 12 maanden. Wij gaan zeer zorvuldig te werk en stellen onszelf en de medewerkers hoge eisen ten aanzien van controle, uitvoering en afwerking. Dit maakt dat wij gedegen bouwen en niet in de race zijn om het huis in de kortst mogelijke tijd af te bouwen. Onze planning is realistisch en gedetailleerd.

Wordt er op eenzelfde manier gebouwd als in Nederland?

In veel opzichten verschilt de bouw zich ten opzichte van Nederland. Daar er in Nederland veel met prefab gewerkt wordt en lichte constructies, wordt er op Curacao traditioneel gebouwd en wordt er veel beton toegepast, zowel gestort als metselwerk. Dit maakt dat het oergedelijke huizen zijn die de tand des tijds goed zullen doorstaan. Wij als BouwVoorJou onderscheiden ons met een hoog afwerkingsniveau waarmee wij ons goed kunnen meten met de luxe villabouw uit Nederland.

Hoe onderscheid BouwVoorJou zich?

Wij hebben onzelf als doel gesteld om hoogwaardig te bouwen en af te werken. Dat betekent voor ons de volgende uitgangspunten:

  • Afgestemde werkvoorraad 
  • Uitvoerige werkvoorbereiding
  • Gedetailleerde planning
  • Nauw contact met de klant
  • Uitgebreide controle op de bouw

Voor ons betekent dit “first time right”, conform planning en binnen het budget. Met als absoluut einddoel 100% klanttevredenheid.

Ik woon in Nederland, hoe word ik toch op de hoogte gehouden?

Ons concept is uitgelegt op het geven van zoveel mogelijk transparantie en vertrouwen. Wij snappen dat het niet mogelijk is om de bouw met enige regelmaat te komen bezoeken wanneer u in Nederand woont en proberen dus door middel van het persoonlijke dashboard klanten op de hoogte te houden van het project. Het dashboard bestaat uit de volgende onderwerpen:

  1. Belangrijke documenten
  2. Tijdslijn project
  3. Procentuele voortgang fases
  4. Foto reportage

Daarbij is het ook mogelijk om een onafhankelijke bouwdirectie in te schakelen die namens u de bouw volgt en u rapporteert.

 

 

In welk segment opereert BouwVoorJou?

In de basis bouwen wij huizen conform het budget van de klant. Wel is het zo dat de meeste van de huizen die wij bouwen in het hogere segment zitten mede door de locatie en het formaat van de huizen.

Bel ons

+599 9668 4390

Neem Contact met ons op!