‘BouwVoorJou maakt bouwen op afstand dichtbij!’

Bouwen op Curaçao

Het bouwen van uw eigen huis of vakantiewoning op Curaçao is voor velen een droom. Een prachtig huis op een mooi tropisch eiland, wie wil dat nu niet? Of het nu gaat om het uit laten komen van die droom of een flink rendement op uw investering, in beide gevallen zoekt u een betrouwbare partner.

Veel mensen kunnen uit ervaring spreken dat het bouwen op afstand veel uitdagingen met zich meebrengt. Zo is er het tijdsverschil, de afstand en het nog ontbreken van vertrouwen waar je mee te maken gaat krijgen.

Tijdsverschil

In verband met het tijdsverschil tussen Curaçao en Nederland is er maar een beperkt tijdslot waarin er echt gecommuniceerd kan worden. Vijf of Zes uur tijdsverschil maakt dat er tussen 15:00 en 23:00 contact plaats kan vinden waarvan effectief, door het drukke leven in Nederland, nog maar een paar uurtjes na het avondeten over zijn voor het afstemmen van de bouw.

Wat ook meespeelt zijn de ogenschijnlijk onbelangrijke verschillen in denkpatronen door verschillende perspectieven, bijvoorbeeld ochtend in Curaçao en avond in Nederland. Dit heeft al in zich dat voor de ene partij alles nog opstart en de andere partij al richting afsluiting van de dag gaat.

Allemaal zaken die communiceren op dezelfde golflengte lastiger maakt als je elkaar niet kent.

BouwVoorJou heeft om deze reden zowel een in Nederland woonachtig contactpersoon als iemand op Curacao.

Afstand

Bij de bouw van een woning in Nederland is het redelijk goed te doen om met enige regelmaat met eigen ogen te zien hoe de bouw vordert. Dit wordt met bijna 8.000 km afstand aanzienlijk moeilijker. Niet onmogelijk, maar praktisch gezien niet uitvoerbaar. Het maakt dus dat u moet kunnen vertrouwen op de onderneming die de bouw voor u realiseert.

Daarnaast heeft elke bouw te maken met een vertaling van uw wensen naar een tekening van de architect. Op papier kan het zijn dat u akkoord bent maar eenmaal in de praktijk kunt u toch tot ander inzicht komen en mogelijk wenst u dan toch een aanpassing door te voeren. Dit is alleen mogelijk als u op de bouw aanwezig bent of zeer goed geïnformeerd wordt.

BouwVoorJou maakt gebruik van moderne communicatiemiddelen en geeft volledige tranparantie in het proces, inhaken op het juiste moment is dus een fluitje van een cent voor u als klant. U weet precies wat er speelt en weet ons gemakkelijk te vinden.

Vertrouwen

Daar waar het in Nederland al complex is als het gaat om het selecteren van de juiste aannemer, vergt dit traject op afstand dus nog meer wederzijds vertrouwen. U heeft geen kennis van de kunde van de aannemer, kent zijn referenties niet en weet niet hoe betrouwbaar hij of zij is. Toch moet u in een paar gesprekken beslissen wie de partner gaat zijn om uw droom te realiseren.

Geen eenvoudige opgave dus, zeker niet als de partner zich op grote afstand bevindt en de contactmomenten daarna spaarzaam zijn.

Tijdens de kennismaking nemen wij u mee naar referentieprojecten, bezoeken we werken in uitvoering en bespreken we op ons kantoor al uw vragen en wensen.

Droom of nachtmerrie?

Bovenstaande uitdagingen kunnen uw droomproject tot een ware nachtmerrie doen lijken. Goede communicatie is echt van belang! BouwVoorJou heeft ook een aanspreekpunt in Nederland zodat u altijd in contact staat met uw in Nederland gesitueerde contactpersoon.

BouwVoorJou maakt bouwen op afstand dichtbij!

Middels het persoonlijke BouwVoorJou dashboard wordt elke mijlpaal met je gedeeld vanuit Curaçao. Zo kunt u de bouw op de voet volgen, op elk gewenst moment, waar dan ook ter wereld. Wij realiseren als geen ander dat het bouwen van uw huis een hele verantwoordelijkheid is.

Lees hier meer over ons unieke persoonlijk dashboard.

Zorgeloos bouwen op Curaçao

BouwVoorJou kan onder meer bovenstaande zorgen wegnemen door onze unieke aanpak:

  • Nederlands contactpersoon, woonachtig in Nederland
  • Nederlands contactpersoon, woonachtig op Curacao
  • Bouwbegeleiding van intake tot oplevering
  • Persoonlijk BouwvoorJou dashboard

Het voordeel van een Nederlands contactpersoon is dat je veel vaker, veel duidelijker afstemming kunt zoeken over de bouw. We staan zowel in Nederland als op Curaçao voor u klaar en begeleiden u met het realiseren van uw droomhuis op afstand.

Zo wordt bouwen op afstand toch dichtbij!